Akermann ja Trink stardivad MMil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Akermann.
Jaan Akermann. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel algavatel DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel on Eesti esindatud kaheksa sportlasega, kelle seas asub võistlustulle kaks pärnakat.

Pärnust lähevad MMile mullu Eesti parima jääpurjetaja tiitli pälvinud Jaan Akermann ja Karl Robert Trink, Saaremaa merispordiseltsi esindavad Kevin Grass ja Rene Riim ning Haapsalust osalevad Vaiko ja Argo Vooremaa, Valdo Pärtel ja Toivo Aardemaa.

"Võistlus algab MMi sõitudega, kuhu on registreeritud 183 roolimeest 19 riigist, ja nädala teises pooles selgitatakse välja Euroopa meister," rääkis Akermann. "Vastavalt juhendile pääseb rahvusvahelise reitingu 38 paremat otse kuldlaevastikku, ülejäänud sportlased üritavad edasipääsu kvalifikatsioonisõitude kaudu vastavalt edetabelikohale kas hõbe-, pronks- või alumiiniumfliidist. Esialgu oli MM planeeritud Poola, kuid sealsed jääväljad mattusid paksu lume alla ja võimalik on, et purjetame hoopis Ungaris Balatoni järvel. Jääpurjetamine on juba kord selline spordiala, kus võistluspaik selgub alles 12. tunnil."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles