Harrastajana alustanud jooksja pürib Eesti tippu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franko Reinhold võitis mais Sauga vallajooksu lühikese, neljakilomeetrise distantsi, pärast seda hakkas ta treeneri näpunäidete järgi tõsiselt treenima.
Franko Reinhold võitis mais Sauga vallajooksu lühikese, neljakilomeetrise distantsi, pärast seda hakkas ta treeneri näpunäidete järgi tõsiselt treenima. Foto: Urmas Luik

Neli aastat tagasi omal käel jooksutreeningutega alustanud pärnakas Franko Reinhold (18) murdis sel aastal 1000 meetri jooksus Pärnumaa noorte sisemeistriks ja seab nüüd kõrgemaid sihte.

“Jooksma hakkasin, sest olin ülekaalus ja tahtsin kaalu alla saada,” tunnistas Reinhold. “Tegin suvel kõvasti trenni ja läksin 2012. aasta sügisel Jüri Jaansoni kahe silla jooksule proovima. Jooksin 8,9 kilomeetri distantsi ajaga 36.49 ja sain 168. koha.”

Võrdluseks: mullu läbis usinalt trenni teinud Reinhold sama jooksu kümne kilomeetri raja 35.34ga ja oli omaealiste seas kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles