Lõpe ja Koonga lapsed lustisid koos

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Pärnumaal asuval Lõpe põhikoolil puudub korralik spordisaal ja kehalise kasvatuse tundi annab sama õpetaja, siis sõitsid lapsed autobussiga naabrite juurde Koongasse, kus osaleti ühiselt „Jalgpall kooli!“ treeningul.
Kuna Pärnumaal asuval Lõpe põhikoolil puudub korralik spordisaal ja kehalise kasvatuse tundi annab sama õpetaja, siis sõitsid lapsed autobussiga naabrite juurde Koongasse, kus osaleti ühiselt „Jalgpall kooli!“ treeningul. Foto: Eesti jalgpalliliit

Kuna Pärnumaal asuval Lõpe põhikoolil pole korralikku spordisaali, sõitsid lapsed bussiga naabrite juurde Koongasse ja osalesid koos sealsete õpilastega "Jalgpall kooli!" treeningul, vahendas jalgpalliliidu koduleht.

"Lõpes saame mängida ainult väljas või klubis, kui tõmbame akendele kardinad ette ja kasutame pehmeid palle," rääkis õpetaja Kristi Kangur, kes annab kehalise kasvatuse tunde nii Koonga kui Lõpe lastele. "Lihtsam oli lapsed Koongasse viia, kus on korralik värskelt remonditud spordisaal."

Treeningul osales 64 õpilast 1.–6. klassist. "Õhkkond oli super hea, lapsed on harjunud koos spordipäevadel olema ja kõik oli väga mõnus," märkis Kangur. "Väikestele lastele meeldis kõige enam lammutajate mäng, suurematele võistlused. Ei oska öelda, kui hästi nad harjutustega hakkama said, aga lapsed olid tublid. Kõik pusisid ja igaüks tegi omal tasemel. Jalkapoisid panid muidugi väga ägedalt ja tulid rääkima, et nad on trennis seda juba teinud."

Jalgpall on Lõpe ja Koonga piirkonnas päris populaarne, viimastel aastatel on saanud heaks traditsiooniks kohalike külade jalgpalliturniir, kus õpilasedki kaasa teevad. Tundides mängitakse peamiselt kevadel ja sügisel. "Püüame panna neid tundides tegelema võimalikult paljude aladega, aga vaatame, kas nüüd hakkab rohkem lapsi trennis käima, igatahes jalgpall meeldis neile väga," lausus Kristi Kangur.

Koos treener Aleksandra Ševoldajevaga lastele jalgpallitarkusi jaganud Rauno Tutk ütles, et lapsed olid ühesugused, erinevust kahe kooli õpilaste oskustes või käitumises ta ei täheldanud. Kõik olid omavahel väga sõbralikud. "Lastel on üks ja sama õpetaja ning üks režiim, millega nad on harjunud," lausus ta. "Väga vähe oli selliseid, kes ei tahtnud kaasa teha. Oskused olid head ja jalgpallist teadsid nad päris palju. Olime küsimustele vastuste ootamisel kannatlikud ja õiged vastused tulid. Õpetajagi elas neile väga aktiivselt kaasa."

Eesti jalgpalliliiit käivitas projekti "Jalgpall kooli!" 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles