Parima kokaraamatu autor valmistub Tartu maratoniks

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naudinguga tund-paar korraga suuskadel, et olla Tartu maratoniks vormis – selline on Männi talu perenaise Jana Ruubeli stiil kodusaarel Kihnus.
Naudinguga tund-paar korraga suuskadel, et olla Tartu maratoniks vormis – selline on Männi talu perenaise Jana Ruubeli stiil kodusaarel Kihnus. Foto: Hele-Mai Alamaa

Männi talu perenaine Jana Ruubel tunneb rõõmu lumest ja sõidab suuskade sahinal mändide all, et oleks võhma pidada vastu 44. Tartu maratonil.

Tartu maratoni rajal on Jana suusad liuelnud neljal aastal, tänavu plaanib ta läbida pikema raja, 63 kilomeetrit. Ennast nimetab ta hobisportlaseks, kes nädalas teeb kolm-neli trenni tund-kaks korraga.

“Armastan sporti, sest see vabastab pingetest nii keha kui vaimu ja annab ohtralt häid emotsioone. Mul on põhimõte, et negatiivsetest emotsioonidest tuleb vabaneda, sest viha, kadedus ja vaen on halvad kaaslased,” kirjutab Männi Jana oma raamatus “Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist”, mis kuulutati mullu Eesti parimaks kokaraamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles