Juhus tegi Tori orava rahvusvaheliselt tuntuks

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti koduhoovis linde ja loomi filmivale Verner Vilgasele on oluline klipid ise monteerida: tervik on tema sõnul väga tähtis.
Tihti koduhoovis linde ja loomi filmivale Verner Vilgasele on oluline klipid ise monteerida: tervik on tema sõnul väga tähtis. Foto: Ardi Truija

Vallatu Tori orava vaata et üle maailma kuulsaks teinud Verner Vilgas tõdes, et käbikuningas sai tuntuks tänu juhusele.

Eesti rahvusringhäälingu Pärnu stuudio operaator ja monteerija Vilgas filmis tänavu oravat, kes hullas mõnuga lumes ja aeg-ajalt sukeldus sellesse, et lumevaiba alt söögipoolist leida. Esimest korda kella poole seitsmese “Aktuaalse kaamera” lõpus näidatud lõbus videolõik hakkas sotsiaalmeedias kulutulena levima. Klippi on jaganud BBC, Euronews ja Soome MTV. Vilgasele teadaolevalt on mitu Vene kanalitki talverõõme nautivat oravat näidanud.

“Ma ei tea, võib-olla on see levinud üle kogu maailma,” pidas video autor võimalikuks. “Olen kuulnud, et mingi USA telekanal olevat samuti seda näidanud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles