Paadrema naised elustasid suurrätid

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla valla Paadrema külaseltsi naised kudusid esiemadeaegsed suurrätid, rahvuslipu toonid valis ka külaseltsi juhatuse liige Margit Merila (vasakult esimene).
Varbla valla Paadrema külaseltsi naised kudusid esiemadeaegsed suurrätid, rahvuslipu toonid valis ka külaseltsi juhatuse liige Margit Merila (vasakult esimene). Foto: Erakogu

“Mina valmistun riigi sajandaks sünnipäevaks, nii et kudusin sinimustvalge suurräti,” teatab Paadrema külaseltsi liige Margit Merila rõõmsalt, pidades silmas oma kätetööd, telgedel kootud suurrätti, mille valmissaamiseks kulus tal kolm päeva.

Margiti kõrval kudus veel kolm naist külaskeskuses üles pandud telgedel rahvuslipu toonides suurrätid, neli valis mahedad puna-valge-pruunid toonid.

Pehmed ja soojad villased suurrätid on mõõdus 150x150 sentimeetrit ja nende kudumise õppisid külanaised selgeks esiemade oskuste väärtustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles