Jääpurjetajad alustasid Rootsis MM-regatti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Akermann alustas jääpurjetamise maailmameistrivõistlusi avapäeva 12. kohaga.
Jaan Akermann alustas jääpurjetamise maailmameistrivõistlusi avapäeva 12. kohaga. Foto: Erakogu

Pühapäeval Rootsis alanud DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel sõideti kõigis kolmes tugevusgrupis kolm võistlussõitu. Kuldlaevastikus, kuhu eelsõitudega pääses 53 roolimeest, juhivad regatti võrdselt 11 kohapunktiga poolakas Michal Burczynski ja Vaiko Vooremaa. Kolmas on lõunanaaber Matiss Alvikis ja suurfavoriit Karol Jablonski asub neljandal positsioonil.

Pärnakas Jaan Akermann on avapäeva järel 12., Argo Vooremaa 17. ja Hardi Laurits 28. kohal. Hõbelaevastikus olid kaks kiiremat Kevin Grass ja Marek Lentsius. Pärnu jahtklubi jääpurjetajatest asub Rasmus Maalinn 17. ja Karl Robert Trink 37. kohal.

“Nagu meie alaga tihti juhtub, tehakse tähtsad otsused alles viimasel minutil ja nii tuli seekordki teade, et MM sõidetakse Ungari Balatoni asemel Rootsis Norrköpingi külje all Glani järvel,” rääkis Jaan Akermann. “Järvejää on lumevaba ja avapäeval puhunud kuue- kuni üheksameetrine tuul lubas korraldada võistluse kavas olnud sõidud. MMi programm näeb ette maksimaalselt üheksa võistlussõitu ja nädala teises pooles seilatakse Euroopa meistrivõistluste medalitele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles