Kaupo Meiel: Ilmakuulus Joosep Torist

Kaupo Meiel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Mis siin salata, see oli päris suur üllatus, kui “Aktuaalses kaameras” näidatud pisike videolõik toredast oravast lausa sel moel maailma vallutas, et jäi mulje, justkui oleks maailma igas nurgas teleekraanil tema seiklusi nähtud.

Eesti rahvusringhäälingu Pärnu stuudio operaatori ja monteerija Verner Vilgase võetud videolõiku vahendasid BBC, Euronews, Soome MTV ja ääretu hulk Facebooki või mõne muu sotsiaalvõrgustiku kasutajaid. Orava toimetamised saidki üle-eestiliselt kuulsaks juba enne, kui need laia maailma rändasid.

Ühest küljest on lihtsalt tore ja südamlik ühe põhjamaise käharsaba vudimist vaadata – Vilgas tabas tõesti meie loodusele väga iseloomuliku stseeni –, teisest küljest annab see tunnistust, kui väga me vajame midagi lihtsalt armast ja siirast. Igapäevased uudised toovad vähe head nii meilt kui maailmast. Õigupoolest pole head inimlikud lood kadunud, kuid need jäävad käredamate käsitluste alla peitu nagu tõrud lumes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles