Müüakse 1,4 miljoni eurost ärihoonet, kohvikuid ja hotelle

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommiku 3, Blauhausi ärimaja
Hommiku 3, Blauhausi ärimaja Foto: Urmas Luik

Pärnus leidub müüdavaid ärihooneid, mille maksumus ulatub miljoni euro lähedale ja üle sellegi, väga paljud kallimad pikka aega müügil olnud majad asuvad südalinnas.

LVM Kinnisvara maakler Ingmar Saksing selgitas, et vanalinn võib tunduda väga eksklusiivne, aga seal kinnisvara omamisega kaasneb hulk vaeva. “Südalinna arendamisel on vaja teatud hulka lisaenergiat, mille puudumisel areneb keskus kaootiliselt, kohati on seda kaootilisust praegugi näha,” analüüsis ta.

Eelkõige tõi Saksing esile olematud parkimisvõimalused ja puuduva autoligipääsu Rüütli tänavale. “Meil endalgi oli vaja südalinnast kontor ära kolida. Kolimisautole loa saamisega läks terve igavik ja lõpuks vedasime ükshaaval asjad majast välja lähima kohani, kus auto tohtis peatuda,” rääkis maakler. Ja jätkas: “Oletame, et omate toidukohta Rüütli tänaval ja teile on tarvis toimetada hunnik 25kilogrammiseid kartulikotte, kuid autoga seda ju teha ei tohi. Kas töötaja peab käsitsi ükshaaval need kotid ukseni tassima?”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles