Raie läheb tempos minut ja puu

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakane on kaanetanud seni märjad metsaalused ja jaanuarist käib talvine raie täie hooga, nii ka RMK Edela regioonis Viluvere lähedal, kus langetustraktori töötanner on kase-kuuse segamets.
Pakane on kaanetanud seni märjad metsaalused ja jaanuarist käib talvine raie täie hooga, nii ka RMK Edela regioonis Viluvere lähedal, kus langetustraktori töötanner on kase-kuuse segamets. Foto: Urmas Luik

Raksatus, lumepilv ja kuusk on langetustraktori lõugade vahel, edasi läheb äsja metsamajanduse altarile elu andnuga nii, nagu saelõikuri kabiinis on arvutisse programmeeritud.

“Talv on metsamehe sõber, nüüd, kui külmaks läks, saame igale poole ligi, ka neisse märjematesse kohtadesse, kuhu polnud aastavahetuse eel asja,” ütleb RMK Edela regiooni praaker Aare Roosma laulu sisse pandud karulaantes Vändra metsas.

Viluvere taga riigimetsas töötavad ühes tiimis lõikaja ja vedaja, mõlemad on RMK lepingupartnerfirmast osaühingust Prenton, mille peakontor on Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles