Pärnumaalased kandideerivad riiklikele spordipreemiatele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallitreener Helju Sutt esitati riikliku spordi elutöö preemia kandidaadiks.
Võrkpallitreener Helju Sutt esitati riikliku spordi elutöö preemia kandidaadiks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Riiklike spordi elutöö- ja aastapreemiate määramiseks esitati kultuuriministeeriumile 38 kandidaati, kelle hulgas on mitu pärnumaalastki.

15 elutööpreemia kandidaadi hulgast leiab võrkpallitreeneri Helju Suti ja sõudespordi arendaja, kauaaegse sõudeliidu peatreeneri ja peasekretäri Jaan Tultsi.

23 aastapreemia kandidaadi seas on sõudetreener, Eesti paarisaerulise neljapaadi treener ja sõudeliidu täiskasvanute koondise peatreener Mati Killing, Eesti paarisaerulise neljapaadi meeskond koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo, kes mullu võitis pronksmedali maailmameistrivõistlustelt ja maailmakarikavõistluste kolmandalt etapilt, ja kümnevõistleja Janek Õiglane, kes läinud aastal võitis pronksmedali kergejõustiku U23 Euroopa meistrivõistlustel.

40 000eurone riiklik spordi elutööpreemia määratakse inimesele, kelle aastatepikkune panus Eesti sporti on pälvinud avalikkuse kõrge hinnangu ja kelle elutöö on olnud eeskujuks noorele põlvkonnale. Välja antakse kaks elutööpreemiat.

Aastapreemiaid antakse välja kuus ning määramisel arvestatakse sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel ning panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusesse, mis saavutatud või avalikustatud eelmise kalendriaasta jooksul. Iga aastapreemia suurus on 9600 eurot, kollektiivi premeerimisel jaotatakse preemiasumma kollektiivi liikmete vahel võrdselt.

Preemiad antakse üle 24. veebruaril Tallinnas Eesti teaduste akadeemia saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles