Juhtkiri: Juubel tondilossis

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänase Pärnu Postimehe arvamusküljel kutsub Tartu ülikooli regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa üles Eestit suureks juubeliks ilusaks tegema, keskendudes põhjalikumalt kolemajadele, mida on Pärnumaagi omavalitsustes palju, isegi rohkem, kui omavalitsused arvavad.

“Kui saime mõni aasta tagasi riikliku programmi abil lahti nõukogude ajal levinud Sosnovski karuputkest, saame lahti toonastest tondilossidestki. Eesti riigi 100 aasta juubeli künnisel võiks see olla hea eesmärk. Vähemasti vabariigi sünnimaakonnas,” kutsub Raagmaa üles Pärnut ja Pärnumaad ilusamaks muutma.

Raagmaa üleskutse on kahtlemata mõistlik ja õige, täpsem oleks öelda, et viimasel hetkel välja käidud. 2018. aastani, mil tähistame oma riigi juubelit, pole palju aega jäänud. Riigi sünnipäeva soovitakse ikka tähistada millegi sellisega, mis aastakümneteks jääb. Püstitatakse mälestusmärke ja rajatakse linnasüdameid, mis Pärnu puhul ilmselt jääbki teostamata, kuid uute rajatiste loomise kõrval ei tohiks unustada seda, mis elukeskkonda risustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles