Mõte tuleb kolme lehekülje pärast

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hästi tabavad ja mõjusad on peresuhete karikatuurid, kus välise viisakuse alla surutud vihkav nõudlikkus pääseb välja nii, et sõnad otseses mõttes lähedasi kas tapavad või veristavad.
Hästi tabavad ja mõjusad on peresuhete karikatuurid, kus välise viisakuse alla surutud vihkav nõudlikkus pääseb välja nii, et sõnad otseses mõttes lähedasi kas tapavad või veristavad. Foto: Mats Õun

Lavakunstikooli 27. lend seisab lõpetamise lävel ja Pärnu Endla lahkelt pakutud lava on nad entusiastlikult vastu võtnud: “Uhkus ja eelarve” mängib sõnade kaudu elu absurdi ja viitab noorte enda olemuslikele ja tunnetuslikele valukohtadele.

2014. aasta Panso preemia laureaadi ja Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) lavakunstikooli üliõpilase, lavastaja ja dramaturgi Mehis Pihla sõnutsi oli see lavastus grupitööna õigeim: kui varasemad diplomitööd lähtusid valmis originaaltekstist, siis nüüd said teatritudengid tuua lavale selle, mida nad ise öelda on tahtnud.

Lavastus on liitnud tegijatega teisigi üliõpilasi: kunstnikud on Bibi-Ann Kahk ja Terje Kähr Eesti kunstiakadeemiast ja muusikaline kujundaja pianist Johan Randvere EMTAst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles