Video: Kanaküla lähistel sattus õnnetusse seitse autot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul toimus lühikese aja jooksul mitmel pool Pärnumaal kümmekond liiklusõnnetust. Saarde vallas Kärsu külas sõitis teelt välja ja üksteisele otsa seitse autot. Esialgsetel andmetel ei ole keegi õnnetustes viga saanud.

Kell 7.36 anti teada, et Tartu – Viljandi – Kilingi-Nõmme maantee 113. kilomeetril Kärsu külas on suunaga Tartu poole veoauto sõitnud teelt välja kraavi. Esialgsetel andmetel õnnetuses keegi viga ei saanud. Hiljem sattus samas kohas õnnetusse veel teisi autosid ja kokku on avariis seitse masinat.

Politseiautole otsa sõitnud veoki juhi sõnutsi hakkas ta politseiautot märgates pidurdama juba paarsada meetrit varem, kuid tee oli nii libe, et autot ta pidama ei saanud ja see andis politseiautole müksu. Samasugust juttu rääkis ka veokile otsa sõitnud sõiduauto Seat juht.

"Tee õnnetuspaigal oli nagu klaas," kirjeldas Pärnu Postimehe reporter Raido Keskküla olusid avariipaigal. "Pärast õnnetust kutsuti välja soolapuistur, mis jõudis kohale kella 9.30 paiku."

Politsei teatas, et õnnetuskohtadele on kutsutud teehooldusmasinad.

Keskküla ütlust mööda nägi ta Pärnust Kilingi-Nõmme poole sõites ühte teehooldusmasinat vastu tulemas.

Keskküla sõnade kohaselt on Tartu – Viljandi – Kilingi-Nõmme maantee, kus seitsme auto kokkupõrge toimus, puhas, ent metsavahelistel lõikudel on tee äärtes ja tee keskel jääkonarusi.

Natuke pärast avariid õnnetuspaigast läbi sõitnud Madle sõnade kohaselt ei saanud ta aru, et tee väga libe oleks. "Sadas vihma," lisas ta.

Õnnetuste tõttu oli maantee mitu tundi suletud ja politsei suunas liiklejad ümbersõidule. Üks sõidurada avati liikluseks veidi pärast keskpäeva.

Politsei teatel anti kella 7.33 ajal häirekeskusele teada, et Pärnumaal Saarde vallas Tartu –- Viljandi – Kilingi-Nõmme maantee 113. kilomeetril on veoauto Scania sõitnud teelt välja. Tartu poole liikunud veoki juht õnnetuses viga ei saanud. Veoauto last – tühjad gaasiballoonid – paiskus laiali. Teatele reageerisid peale politsei päästjadki, kelle ülesanne oli reostus ära hoida.

Kell 8.29 toimus samas kohas järgmine liiklusõnnetus. Eelmise õnnetuspaiga vahetus läheduses põrkasid kokku veoauto DAF ja väikebuss Mercedes-Benz. Mõlemad sõidukid paiskusid teelt välja ja kokkupõrke tagajärjel sai kannatada tee ääres peatunud sõiduauto Volkswagen.

Kell 8.32 ei saanud õnnetuspaigale lähenenud veoauto DAF juht oma sõidukit pidama. Veoki haagis põrkas kokku tee ääres peatunud ja sündmuskohal tööd teinud politseinike sõiduautoga Škoda, mis paiskus kokkupõrke tagajärjel teelt välja. Kell 8.40 sõitis samale veoautole otsa sõiduauto Seati juht.

Õnnetuspaigal on tee kohati väga libe ja liiklus häiritud. Politsei ja päästjad tegutsevad sündmuskohal ja paluvad võimalusel kasutada ümbersõite.

Peale mainitud õnnetuste anti kell 8.37 teada, et Saarde vallas Valga-Uulu maantee 88. kilomeetril on toimunud liiklusõnnetus, milles osales viis sõiduautot. Esialgsetel andmetel üritas sõiduauto Nissan juht aidata tagasi teele sealt välja sõitnud sõiduautot Dacia. Nissanile sõitis otsa Valga poole liikunud Volvo juht, kelle sõiduk paiskus seejärel vastu veoauto Scania haagist. Õnnetuspaika jõudnud Citroeni juht sõitis kokkupõrke välimiseks teelt välja. Õnnetustes keegi viga ei saanud ja juhtumiga tegeleb edasi kindlustus.

Teadaolevalt neis õnnetustes keegi tõsisemalt viga ei saanud.

Hommikul on Pärnumaal juhtunud juba kümmekond liiklusõnnetust.

Kell 7.34 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Pärnus Riia maanteel. Päästjad puhastasid tee ja likvideerisid sõidukitel süttimisohu.

Kell 7.49 anti teada, et Tori alevikust Selja poole on sõiduauto teelt välja sõitnud. Teadaolevalt õnnetuses keegi viga ei saanud.

Kell 7.56 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Paikuse vallas Seljametsa karjääri läheduses. Päästjad eemaldasid üle katuse rullunud autol süttimisohu ja aitasid sõiduki teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles