Eriline noor kunstnik joonistab üheksaid ja miksleid

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander tunneb end kunstikoolis mugavalt ja joonistab aina uusi fantaasiamaailmu, kus võitlevad, aga ka jooksevad, mängivad ja kallistavad kummalised olevused.
Aleksander tunneb end kunstikoolis mugavalt ja joonistab aina uusi fantaasiamaailmu, kus võitlevad, aga ka jooksevad, mängivad ja kallistavad kummalised olevused. Foto: Urmas Luik

Oma isikunäitusega üles astunud 13aastane koolipoiss Aleksander Kaljola joonistaks meelsasti hommikust õhtuni, tema lemmikud on robotid ja müstilised olevused.

Erivajadusega Aleksander on loonud oma fantaasiamaailma, mida saab näha Pärnus Villa Artises avatud näitusel “Mikslid, üheksad ja lakkujad”.

Poisi joonistustel seiklevad inimlaadsed olevused, kes võitluses hea ja kurja vahel on alati heade poolel. Üheksad kujutavad endast veidraid numbrikujulisi tegelasi, kes istuvad mõnel pildil krokodilli, elevandi ja hobuse seljas. Mikslid aga on robotid, kes koosnevad arvutiikoonide suurendamisel saadud piksliruudukestest. Salapärased lakkujad on üheksate sõbrad. Osa tegelasi on tiivulised nagu inglid või draakonid, mõni kujutab jumalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles