Pärnu kunstide maja sai kõrge tunnustuse osaliseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kunstide maja direktor Tiit Erm (vasakul)Kultuurikatlas toimunud tunnustusüritusel preemiat vastu võtmas.
Pärnu kunstide maja direktor Tiit Erm (vasakul)Kultuurikatlas toimunud tunnustusüritusel preemiat vastu võtmas. Foto: Eesti Noorsootöö Keskus

Eile õhtul Tallinnas Kultuurikatlas peetud Eesti noorsootöö tunnustussündmusel pälvis aasta huvikooli preemia Pärnu kunstide maja, mille mõju on Eesti noorsootöö keskuse direktori Edgar Schlümmeri sõnade järgi palju laiem kui ainult Pärnu linn või maakond.

Schlümmer tõstis esile, et kunstide maja on järjepidevalt tegutsenud ligikaudu 70 aastat, mille jooksul on kasvanud üle Eesti kiirgavaks oluliseks kultuurimajakaks.

“Noorte muusika-, tantsu- ja teatrimaailmas teab Pärnu kunstide maja ilmselt igaüks. Seda mitte ainult Pärnus ja selle ümbruses, vaid üle Eesti,” lisas Schlümmer.

Alates 2014. aastast on kunstide maja kaasatud Euroopa toetusprogrammi „Riskilapsed ja -noored“ projekti, mille käigus maja õppetegevustesse on haaratud haridusliku erivajadusega ja riskinoori. Samuti märgiti ära kunstide maja koostööd üldhariduskoolidega.

Tunnustussündmust korraldas haridus- ja teadusministeerium koostöös Eesti noorsootöö keskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles