Rahusta oma keha, meelt ja aju

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Tiina Hindrichson näitamas ühte paljudest qigongi’s tehtavatest harjutustest.
Treener Tiina Hindrichson näitamas ühte paljudest qigongi’s tehtavatest harjutustest. Foto: Urmas Luik

Pealtnäha kerge füüsilise koormuse ja lihtsasti järgitavate harjutustega taoistide loodud treening qigong mõjutab nii meie keha kui pead.

Eluenergiat ehk Qi’d uurinud taoistid leidsid, et hingamise, meditatsiooni ja harjutuste abil saab seda vajalikus suunas liikuma panna. “Peale selle tõstab treening kehatunnetust ja koordinatsiooni, tänu millele hakkab inimene oma kehast paremini aru saama, suudab seda rohkem jälgida ja kuulata,” selgitas juba aastaid qigong’i praktiseerinud ja teistelegi õpetav Tiina Hindrichson.

Meie aju töötab eri lainetel, mis mõjutavad otseselt kehalist olekut ja heaolu, võimaldades ühelt ajulainelt teisele liikuda. Aju on Hindrichsoni sõnade järgi beetalainel kiirustades ja oma igapäevast tööd tehes, aga ka ärevust tundes. Alfalained võtavad juhtimise üle rahuhetkedel või puhates. Teetalained omakorda esinevad siis, kui oleme sügavas meditatsioonis või une-eelses seisundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles