Alevi kalmistul tähistatakse Tartu rahulepingu aastapäeva

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja ausammas Pärnus Alevi kalmistul.
Vabadussõja ausammas Pärnus Alevi kalmistul. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeval kell 11 tähistatakse Pärnus Alevi kalmistul Tartu rahulepingu sõlmimise 96. aastapäeva pärgade asetamisega vabadussõjas hukkunute mälestussamba jalamile.

Tseremoonial osalevad Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja abilinnapea Meelis Kukk, kaitseväe toetuse väejuhatus, Kaitseliidu Pärnumaa malev, Pärnumaa Naiskodukaitse ringkond ja Eesti lipu selts. Esineb Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor.

Kell 18 toimub Pärnu raekojas Tartu rahulepingu sõlmimise 96. aastapäevale pühendatud kontsert. Esinevad Pärnu kunstide maja poistekoor, ettevalmistuskoor ja Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor. Kuulajaid tervitab abilinnapea Meelis Kukk. Kontsert on tasuta.

Tartu rahuleping sõlmiti 2. veebruaril 1920. aastal Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel. Sellega lõpetati vabadussõda, määrati Eesti idapiir ja Nõukogude Venemaa tunnustas Eesti Vabariigi iseseisvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles