Sauga silla ehituse jätkamine võib selguda veebruaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses Pärnu läänepoolse ümbersõidu rajamisega ehitatakse üle Sauga jõe uus sild.
Seoses Pärnu läänepoolse ümbersõidu rajamisega ehitatakse üle Sauga jõe uus sild. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Möödunud nädalal peatas keskkonnainspektsioon vee-erikasutusloa puudumise tõttu Pärnumaal asuva Sauga jõe silla ehituse, keskkonnaamet võib loa menetluse algatada alles järgmise aasta veebruaris.

Menetlus on peatatud, sest keskkonnaamet küsis lisaandmeid, sealhulgas eksperthinnangut. Lisamaterjalide esitamise tähtaeg on 2011. aasta 1. veebruar, selgitas ameti pressiesindaja Aet Truu.

"Seega algab menetlus reaalselt alles siis, kui on esitatud kõik soovitud lisamaterjalid, enne seda ei oska öelda, millal loa väljastame," lisas Truu.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu rääkis, et silla ehitust alustanud Läti ettevõte SIA Binders on teinud ettepaneku silla projekti lahenduse muutmiseks, kuid maanteeamet saab ettepaneku üle otsustada alles pärast seda, kui muutmisvajadus on tõendatud ja muudatus on saanud algse projekti autori heakskiidu.

"Praegu kehtib lepingule vastav silla projektilahendus ehk projekt on jäänud samaks," märkis Kasesalu.

Sillaehituse tarbeks on ehitajal plaanis rajada Sauga jõkke poolsaared ja toestada pinnast sulundseintega, milleks on vaja keskkonnameti väljastatavat vee-erikasutusluba.

Objekti kontrollimisel selgus, et ehitaja on alustanud sulundseinte paigaldamist ja jõepõhja täitmist pinnasega, ehkki nõutav keskkonnaluba on alles vormistamisel.

Keskkonnajärelevalve seadusest tulenevalt peatas keskkonnainspektsiooni Lääne regioon ebaseadusliku ehitustegevuse. Ehitaja saab vees tehtavaid töid jätkata pärast vee-erikasutusloa saamist.

Binders esitas taotluse vee-erikasutusloa saamiseks 17. novembril. Amet palus ettevõttelt lisainfot tööde kirjelduse ja neile koostatud ekspertarvamuse näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles