Täiskasvanud õpilased käisid pealinnas õppekäigul

, PTG õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased lõpetasid õppepäeva Tallinnas teatri NO99 etendusel "Kodumaa karjed".
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased lõpetasid õppepäeva Tallinnas teatri NO99 etendusel "Kodumaa karjed". Foto: Erik Prozes

Käesoleva aasta esimene õppekäik viis Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased Tallinna teatri- ja muusikamuuseumi, tervishoiumuuseumi ja teatrisse NO99 vaatama lavastust „Kodumaa karjed“.

Tervishoiumuuseumis tutvustasid giidid muuseumi põnevamaid eksponaate, seejärel võis majas iseseisvalt ringi vaadata ja üht-teist oma käega katsuda. Õpilaste sõnul oli igas teematoas midagi põnevat avastamiseks ja katsetamiseks.

Teatri- ja muusikamuuseumis jagati õpilased kahte rühma ja giidid tegid majas ringkäigu. Tavapäraste ja natuke ebatavalisemate pillide kõrval tutvustati õpilastele muusikakappe, mis on ühed esimesed salvestatud heli taasesitajad, mille heli oli õpilaste sõnutsi üsna kurjakuulutav. Nähtu pani mõtisklema tänapäevaste lihtsate tehnikavidinate üle, mis aitavad muusikat salvestada ja taas esitada.

Loengus tutvustati Eesti teatri suurkuju Voldemar Panso elu ja loomingut.

Õhtul sai poolteist tundi nautida Jaak Printsi monotükki „Kodumaa karjed“, mis oli teatrile NO99 omaselt hoogne ning vaimukas ja jättis kõigile väga hea mulje. „Seda lavastust tahaks veel näha,“ kommenteerisid õpilased ja õpetajadki. Lavastuse „Kodumaa karjed“ näitleja Jaak Printsi huulil, peas ja kehas kõnelesid tekstid, mida oleme viimase 25 aasta jooksul kuulnud ja meedias lugenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles