Peeter Järvelaid: Tartu rahu suur ime

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska elusuuruses kuju avati Tallinnas Kadriorus 24. jaanuaril. Töö autorid on arhitektid Pille Noole, Üllar Ambos ja Ioannis Lykouras, pronksskulptuuri tegi Elo Liiv.
Jaan Poska elusuuruses kuju avati Tallinnas Kadriorus 24. jaanuaril. Töö autorid on arhitektid Pille Noole, Üllar Ambos ja Ioannis Lykouras, pronksskulptuuri tegi Elo Liiv. Foto: Liis Treimann / Postimees

Nädalapäevad tagasi, 24. jaanuaril oli põhjust teha kummardus meie riigimehele Jaan Poskale (1866–1920), sest tema sünnist möödus sada viiskümmend aastat.

Mul oli võimalus olla juba päev varem Laiusel ja Kuremaal, kus Jõgevamaa rahvas alustas mälestuspäevaga oma suure “Laiuse mehe” sünniaastapäeva tähistamist.

Kui sageli kurdetakse, et nii mõnelegi planeeritud rahvuslikule üritustele ei kogune nii palju rahvast, kui ehk õhinas korraldajad olid planeerinud, kestis Kuremaa sündmus kogu pika päeva ja Kuremaa lossi suur saal oli rahvast täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles