Jääpurjetamise EM-kuld läks Ameerikassse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16aastane pärnakas Rasmus Maalinn pidi EMi juba avasõidus avarii tõttu katki jätma.
16aastane pärnakas Rasmus Maalinn pidi EMi juba avasõidus avarii tõttu katki jätma. Foto: Erakogu

DN-klassi jääpurjetajad pääsesid Rootsis Glani järvel tormi tõttu alles kolm päeva pärast maailmameistrivõistlusi Euroopa lahtiste meistrivõistluste medalitele seilama.

Ühepäevase regati võitis ameeriklane Ron Sherry, hõbeda teenis poolakas Michal Burczynski ja pronksile tuli lätlane Madars Alvikis. Marek Lentsius oli Eesti parimana 12., Vaiko Vooremaa sai 13., Argo Vooremaa 22. ja Hardi Laurits 45. tulemuse.

Hõbelaevastikus purjetanud pärnakatest lõpetas Karl-Robert Trink regati üldkokkuvõttes 91. kohaga. Rasmus Maalinn põrkas juba esimeses sõidus soomlasega kokku ja pidi võistluse katki jätma. Jaan Akermann ei võistelnudki.

"Otsustasin EMil mitte startida, kuna minu parim mast ei pidanud maailmameistrivõistluste valule vastu," rääkis Pärnu viimaste aastate edukaim roolimees Jaan Akermann. "Et kestev sula ja vahepealsed tormid on merelahed ohtlikuks muutnud, käisime nädalavahetusel uurimas Võrtsjärve olusid, kus saame tõenäoliselt nii kodust hooaega jätkata kui kahe nädala pärast juunioride maailmameistrivõistlused korraldada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles