Noorte peole võib igaüks ise alla kirjutada

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa tantsu- ja koorijuhid said terepäeval aimu, milline hakkab välja nägema noorte pidu “Mina jään”.
Pärnumaa tantsu- ja koorijuhid said terepäeval aimu, milline hakkab välja nägema noorte pidu “Mina jään”. Foto: Anu Jürisson

Tuleva aasta suvel aset leidva 12. noorte laulu- ja tantsupeo sõnumi äratundmisele kulus meie laulu- ja tantsupidude peakorraldaja Aet Maatee sõnutsi pikk ja vaevaline lapse kandmise aeg – üheksa kuud.

Iga järgnev laulu- ja tantsupidu on endas kandnud sisu ja pealkirja kaudu mingit sõnumit, mis on oma aja nägu, olgu selleks siis “Üheshingamine”, “Maa ja ilm” või “Aja puudutus. Puudutuse aeg” – need peod on liitnud rahvast ja kinkinud meile vahvaid sõnu. Sel korral on selleks “Mina jään”.

Läinud reedel leidis Pärnu maavalitsuses aset äsja avalikustatud repertuaariga peo avaüritus – terepäev. Noorte laulupeo peadirigent Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastaja Margus Toomla, kunstnik Kerstin Hallik ja nende abilised käisid nii peo sisu kui endid tutvustamas Pärnu linna ja maakonna laste- ja noorterühmade juhendajatele, et nood jagaksid saadud infot edasi oma laulu- ja tantsulastelegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles