Vändra gümnaasiumis on jalgpall populaarne

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasiumis on jalgpall kindlalt kõige populaarsem spordiala ja algatuse "Jalgpall kooli!" külaskäik tõi huvilisi veel juurde.
Vändra gümnaasiumis on jalgpall kindlalt kõige populaarsem spordiala ja algatuse "Jalgpall kooli!" külaskäik tõi huvilisi veel juurde. Foto: Eesti jalgpalliliit

Vändra gümnaasiumis on jalgpall kindlalt kõige populaarsem spordiala ja algatuse "Jalgpall kooli!" külaskäik tõi huvilisi veel juurde.

Kooli kehalise kasvatuse õpetaja Age Raimets ütles, et lapsed võtsid Eesti jalgpalli liidu treenerid väga hästi vastu. "Kõigile meeldis mängida ja trikke teha," märkis ta. "Kuna enamik õpilasi on meil suured jalkafännid, oli hea, et keegi tuli väljast ja tegeles nendega."

Jalgpall on koolis kahtlemata kõige populaarsem spordiala, sest väga paljud käivad Vändra JK Vapruse trennides. Peale selle, et palju mängitakse kehalise kasvatuse tundides, korraldavad gümnaasiumiõpilased kord aastas jalgpallipäeva, kus nad on ise kohtunikudki. See on kindlalt kooli üks popimaid üritusi.

Vändra gümnaasiumis näitasid 126-le 1.–5. klassi õpilasele jalgpallitrikke, õpetasid ägedaid mänge ja uurisid jalgpallialaseid teadmisi treenerid Timo Teniste ja Sander Lember.

Raimetsa sõnutsi said lapsed treenerite ettenäidatud harjutustega enam-vähem kõik ilusasti hakkama. "Mõni oli algul võib-olla pisut õnnetu, sest ei saanud palli nina või selja peal hoida, kuid ikka proovisid," rääkis õpetaja. Vändra lapsed teadsid, et "Jalgpall kooli!" on külla tulemas ja nad olid juba hommikul ärevuses. "Küsisid, kes täpselt tulevad ja mida nad tegema hakkavad," selgitas Raimets.

"Kui treening algas, istusid õpilased algul korralikult pinkidel, aga kui öeldi, et võib võtta palli ja sellega mängima hakata, oli lõbu laialt. Varustuse üle oleme samuti väga õnnelikud. Eks me saime Vapruse palle kasutada, aga veste väikestele meil seni ei olnud."

Treener Sander Lember nentis, et Vändra koolis on palju jalgpallilapsi ja üle hulga aja sai trenni teha kenas suures saalis ja korralike väravatega. "Ainult et pidime mahtuma klassikalise koolitunni sisse ja seepärast ei jõudnud kõiki asju ära teha," lausus ta.

Raimetsa hinnangul kujunes üritus nii ägedaks, et ta loodab senisest veel suuremat huvi jalgpalli vastu. "Kuigi paljud juba käivad jalgpallitrennis, siis pärast sellist päeva peaks soovijaid kindlasti juurde tulema," oli ta optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles