Õpilased toetasid koertemaja ehitust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli õpilased on võtnud kodutute loomade varjupaiga aitamise oma südameasjaks.
Vanalinna kooli õpilased on võtnud kodutute loomade varjupaiga aitamise oma südameasjaks. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna põhikooli õpilased kogusid Pärnu kodutute loomade varjupaigale vajalikke asju ja teenisid kalendrite müügiga koertemaja ehituseks 480 eurot.

Vanalinna kooli õpetaja Ele Jaanimägi jutu järgi tegid 6.b ja 7.b klassi õpilased plakatid varjupaiga abistamise palvega ja käisid klassides sellest rääkimas. Nad kogusid loomadele sooja küljealust, mänguasju, kassiliiva.

Loomaarmastajad õpilased müüsid Varjupaikade MTÜ välja antud varjupaigaloomade piltidega kalendreidki. „Nad said kalendrimüügiga kokku 480 eurot ja kogu summa läheb varjupaigale koertemaja ehituseks,“ ütles Jaanimägi. „Müük on heategevuslik, õpilased teevad seda armastusest loomade vastu, saamata selle eest ise tulu.“

Kogutud tekkidel ja muul vajalikul käis Varjupaikade MTÜ turundusjuht Mari Hagi järel jõulude eel. Uue veerandi alguses ootas kool teda kalendrimüügist kogutud raha järele. Hagi on Jaanimägi ütlust mööda koolis oodatud külaline. „Lapsed on alati huvitatud, kuidas nad saavad loomadele abiks olla ja mida huvitavat Mari loomadest räägib,“ kirjeldas ta.

Kevadel, kui koertemaja püsti, ootab Hagi 6.b ja 7.b klassi õpilasi varjupaika külla, et õpilased näeksid oma silmaga, kui vajalik on nende talvine tegutsemine peremeheta koerte jaoks olnud. Praegu said tublimad kalendrimüüjad aga tänutäheks Tervise Paradiisi veekeskuse külastuse priipääsme ja hunniku komme.

Vanalinna põhikool jätkab traditsiooni ja annab oma panuse hoolitsuseta jäetud loomade toetuseks edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles