Mai kooli neljandikud kogusid tuhandeid teeküünlaümbriseid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kooli 4.a klass osales küünlajahi kõrval fotovõistluselgi. Pildil kollaaž fotodest teemal "Küünal küll, aga kas ujub ka?".
Mai kooli 4.a klass osales küünlajahi kõrval fotovõistluselgi. Pildil kollaaž fotodest teemal "Küünal küll, aga kas ujub ka?". Foto: Erakogu

Pärnu Mai kooli 4.a klassi õpilased kogusid neli kuud innukalt alumiiniumist teeküünlaümbriseid ja nakatasid kampaaniapisikuga nii oma vanemad kui kooli juhtkonna.

Kui Kuusakoski kutsus Eesti lapsi koguma alumiiniumist teeküünlaümbriseid, olid lapsed valmis kampaanias kaasa lööma. Lapsi ärgitas klassijuhataja Merike Rahtma, kel oli peale keskkonnahoiu teinegi eesmärk: panna õpilased koostööd tegema nii omavahel kui täiskasvanutega.

Nüüd, kui emad-isad, vanaemad-vanaisad, onud-tädid ja vanemate töökaaslasedki on kõik oma tühjad teeküünlaümbrised lastele toonud, on Mai kooli 4.a kogutud küünlaümbriseid suurtes kottides kokku 13 755. Kogutud teeküünalde ümbrised ootavad viinist lähimasse AS Kuusakoski esindusse.

Eriti agarad olid Brianna Mumma, kes kogus 3005 küünlaümbrist, 1209 ümbrist toonud Oskar Kuningas ja 1109 ümbrisega panustanud Jaanek Sepp.

„Rääkisin kodus küünlajahist ja palusin ema, et ta annaks sellest oma tuttavatele teada. Ema töökaaslased hakkasidki küünlaümbriseid koguma. Lõpuks sain tänu neile kõigile päris palju küünlaümbriseid – 1048 tükki,“ jutustas Even Tristan Tüür.

Even Tristani ema töötab Pärnu haiglas ja tema arvukad töökaaslased ei pidanud paljuks laste ettevõtmisele kaasa aidata. Ja kui tavaliselt hõivavad naiste käekoti ikka puudrid-huulepulgad, on Even Tristani ema kott mitu kuud kõlisenud, kui ta töölt on tulnud.

Ettevõtmisest ei jäänud kõrvale koolirahvaski: lastele tõid küünlaümbriseid nii kooli sekretär Triin Sellin kui ka direktor Silja Kikerpill. Kui oma kooli lapsed küsivad, tuleb ju aidata!  

Küünlaümbriste jahil olid lisavõistlusedki. 1.–6. klasside õpilasi kutsuti pildistama teemal "Küünal küll, aga kas ujub ka?".  

„Põnev oli pildistada põlevaid küünlaid oja kaldal,“ kirjeldas Brigita Tiits, keda köitis pildistamisvõistluski. „Väljas oli tuul ja küünlad ei uppunud ära. Vannis vahu sees küünaldest tehtud pildid mul ei õnnestunud. Oli vähe valgust ja pilt tuli udune.“

Kuusakoski korraldas teeküünlaümbriste kogumise kampaaniat kolmandat aastat, sest alumiinium looduses ei lagune ja seetõttu on küünlaümbriste eraldamine tavajäätmetest väga oluline. Lasteaiamudilastest kuni 12. klassideni koguti küünlaümbriseid üle Eesti 1. oktoobrist 31. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles