Kellukese lasteaias sportisid lapsed koos vanematega

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellukese lasteaia spordipäeval sai nii väikestele kui suurtele selgeks, kui oluline on helkurit kanda.
Kellukese lasteaia spordipäeval sai nii väikestele kui suurtele selgeks, kui oluline on helkurit kanda. Foto: Erakogu

Pärnu Kellukese lasteaia isemoodi spordipäevast võtsid osa lapsed koos vanematega, sest seekord mindi õue pimedas.

Lasteaia vanemõpetaja Olga Varjonova jutu järgi taheti lastele ja nende vanematele näidata, kui oluline on helkur – just seetõttu toimus spordipäev pimedal ajal õues.

Õhtu algas rongkäiguga. Seejärel said helkurvestides lapsed, taskulambid käes, õuest helkureid otsida. „Eriti rõõmustas lapsi kohtumine Lottega, kes oli helkureid täis riputatud ja säras lausa pimestavalt,“ kirjeldas õpetaja Tatjana Lipintsova.

Lotte rääkis sellest, et tema sõbranna Maša on pimedas kuhugi kadunud ja tal ei ole helkurit. Lotte palus, et lapsed aitaksid Maša üles leida. „Lapsed said kätte kaardid ja suundusid Mašat otsima,“ rääkis Lipintsova. „Teel sõitsid lapsed ja nende vanemad kelguga, mängisid hokit, ehitasid lumemäge, tegid värvilistest pallidest “ilutulestikku”.“

Suurte ja väikeste rõõmuks leiti Maša lõpuks üles.

Varjonova ütlust mööda said spordipäeval osalenud lapsed ja vanemad, kellel veel ei olnud helkurit, maanteeametilt selle kingituseks. „Ka Maša lubas nüüd pimedal ajal õue minnes alati helkurit kanda,“ lisas Lipintsova.

Õpetajate jutu järgi mõistsid lapsed, kui oluline on hinnata helkureid, mis neid iga päev lasteaeda tulles ja koju minnes kaitsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles