Rahvamajad valisid aasta tegijaks Merle Jantsoni Lindi külast

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie Küla Pidu toimus mullu suvel Lindi külas esimest korda.
Meie Küla Pidu toimus mullu suvel Lindi külas esimest korda. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Audru vallas Lindil läinud suvel ühes külarahvaga Meie Küla Peo püsti pannud Merle Jantson pälvis Eesti rahvamajade ühingult aasta tegija tunnustuse.

Peale aasta tegija otsustasid rahvamajad esmakordselt koos välja anda aasta noore tegija ja aasta koostööpartneri tiitli ning elutööpreemia Kaheksakand, mis läksid teistesse maakondadesse.

Eesti rahvamajade ühingu esimehe ja Türi kultuurimaja direktori Ülle Välimäe sõnade järgi kuulub ühingu ridadesse 166 liiget, kelle seas on nii üksikisikuid, rahvamaju, mittetulundusühinguid kui kultuurikeskusi ehk umbes pool rahvamaja põhimõttel töötavaist asutustest, sest ligemale 300 võiks tema hinnangul neid Eestis olla. Üles seatud kandidaatide hulgast valis laureaadid välja esinduskogu, kuhu kuulub üks liige igast maakonnast, Pärnumaalt näiteks Tori rahvamaja juhataja Argo Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles