Pärnu päästekomando valvevahetuses osales esmakordselt vabatahtlik päästja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu päästekomando kutseliste päästjatega oli esmakordselt valves ka vabatahtlik päästja. Foto on illustreeriv.
Pärnu päästekomando kutseliste päästjatega oli esmakordselt valves ka vabatahtlik päästja. Foto on illustreeriv. Foto: Lääne päästekeskus

Jaanuari eelviimasel päeval oli koos Pärnu päästekomando kutseliste päästjatega valves Sindi vabatahtlik päästja Aivar Kokkuta.

Vabatahtlike ja kutseliste päästjate ühist valvet pole varem Pärnu päästekomandos olnud, ainukesena Lääne päästekeskuse haldusalas on seda tehtud Kuressaare päästekomandos.

Sindi vabatahtlikud ja Pärnu päästekomando mehed on küll varem päästesündmustel ja õppustel kokku puutunud, kuid sellises sümbioosis esmakordselt.

Ühisvalves osalenud Kokkuta sõnade järgi oli meeskond sõbralik ja lahke ning võttis ta hästi vastu.

"Kokku sain koos Pärnu päästekomandoga käia seitsmel väljakutsel, millest ehk kõige tõsisem oli tulekahju Riia maanteel," kirjeldab Kokkuta valvevahetust.

Kokkuta lisas, et rahulikum osa päevast sisustati ühise söögivalmistamise ja teleri vaatamisega.

Küsimusele, kas ta osaleks veel Pärnu päästekomando ühisvalves, vastas Aivar Kokkuta, et kui meeskonnal midagi selle vastu pole, siis kindlasti.

Ühisvalve on vabatahtlike päästjate võimalus osaleda kutseliste valvevahetuses, saamaks kogemusi nende igapäevatööst. Valves olles osaleb vabatahtlik meeskonna täieõigusliku liikmena väljakutsetel ja harjutustel, hooldab varustust ja lööb kaasa vabaajategevustes, olgu selleks treening või söögi valmistamine.

Ühisvalves osalemiseks peab olema vabatahtlik päästja läbinud vähemalt esimese astme vabatahtliku päästja koolituse, ametlikult registreeritud vabatahtlikuks päästjaks ja tal peab olema kehtiv tervisetõend.

Ühisvalve käigus reageerib vabatahtlik päästja kutselise päästemeeskonna koosseisus päästesündmustele ja ta võib sündmuskohal täita tööülesandeid, mis ei nõua eriväljaõpet.

Kindlasti ei tee vabatahtlik suitsusukeldumist ja muid kõrgemaid füüsilisi ning haridusnõudeid nõudvaid päästetegevusi, nagu näiteks veepäästet või keemiapäästet.

Tänavu on Lääne päästekeskuse igas maakonnakeskuses vähemalt üks ühisvalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles