Juhtkiri: Rongavanema au

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eestis on üle 8000 vanema, kes ei maksa lastele elatist, elatisvõlgade kogusumma küündib üle 14 miljoni euro. Nii väikse riigi kohta on mõlemat liiga palju. Numbrite taga peituvad ju lapsed, kellest nii mõnigi võib ühe või isegi mõlema vanema hoolimatuse tõttu suurt puudust kannatada.

Muidugi ei ole võlad tekkinud alati puhtakujulisest hoolimatusest, iga elatisvõlgnikku peaks hindama eraldi.

SA Õigusteenuste Büroo (ÕTB) jurist Evelyn Bach kirjutas Pärnu Postimehes ilmunud kommentaaris järgmist: “Igas vaidluses elatise maksmise üle tuleb lähtuda konkreetsetest asjaoludest. Iga vanema auasi on omaenda lapse ülalpidamine, kuid väga erinevad võivad olla laste vajadused, elukorraldus, vanemate poolt kulude kandmine ja kokkulepped, vanemate varaline olukord. Need asjaolud mõjutavad vanema ülalpidamise ulatust, elatisnõude suurust ja rahuldamist kohtus. Oluline on, et tagatud oleks lapse igapäevaste vajaduste rahuldamine ja vahendid arenguks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles