Pärnu linn soovib naabervallad endaga liita, kuid naabrid on skeptilised

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse hoone Karja tänaval.
Pärnu linnavalitsuse hoone Karja tänaval. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn astub samme Suur-Pärnu loomiseks ja saadab esmaspäeval linnavolikokku eelnõu, kus teeb ettepaneku liitumisläbirääkimiste alustamiseks 11 omavalitsusele. Pärnu naaberomavalitsus Tahkuranna vald aga peab õigemaks esialgu linnaga mitte liituda, eelistades väiksemaid naabreid.

Kui vaadata kaarti haldusreformi veebilehel, ollakse Pärnumaal ühinemisläbirääkimistega algusjärgus, sest vaid Vändra alev ja vald ning Tootsi vald on otsustanud liituda ning seal läbirääkimised käivad. Koonga ja Varbla aga vaatavad üle maakonna piiri Läänemaale Hanila ja Lihula poole, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Möödunud aastal tegi Pärnu linnavalitsus ettepaneku liitumisläbirääkimiste alustamiseks Sauga vallale, aga vastust veel pole. Nüüd aga võtab linn asja suuremalt ette, sest Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnul leiab linnavalitsus, et ametlikeks läbirääkimisteks on kätte jõudnud õige aeg.

Pärnumaa Omavalitsuste Liit hakkab peagi valdu ja linnu liitumise asjus nõustama. Liidu juhatuse esimehe Lauri Luuri sõnul soovitakse liitumisprotsessis kasutada maksimaalselt riigi pakutavaid vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles