Pärnus otsitakse võimalusi lennuvälja säilitamiseks ja arendamiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus käib juba mitu kuud koos töögrupp, mida selle liikmed omavahel Pärnu lennuvälja päästekomiteeks kutsuvad. Päästekomitee teeb tööd selle nimel, et lennuväli suvepealinnast ei kaoks, vaid lennurada ja terminal saaksid uuendatud ja Pärnus oleks võimalik maanduda ka suurematel lennukitel. Praegu teenindab lennuväli vaid Kihnu ja Ruhnu reise.

Reedel istus päästekomitee järjekordselt koos, et teha kokkuvõtteid sellest, millega juba hakkama on saadud ja mis veel tegemist vajab. Aega pole enam eriti palju, sest märtsis peab olema valmis otsus, kas Pärnusse üldse on lennuvälja vaja. Kui otsus tuleb positiivne, peavad olema läbi kaalutud ka kõik järgnevad sammud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Asja võetakse väga tõsiselt. Hankega leiti Rootsi firma, kes hakkab Pärnu lennuvälja taristut üle vaatama ja sellele hinnangut andma.

Nendeks eeltöödeks on arvestatud 35 000 eurot, sellest 10 000 saadi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt, ülejäänu tuleb aga Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuselt, kust kuulub komiteesse kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles