Paljast meest 22 korda noaga löönud mees mõisteti vangi

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Pärnu maakohus mõistis täna neljaks aastaks ja kuueks kuuks vangi napsikaaslast 22 korda noaga löönud ja seejärel kägistanud Alvin Pihti.

Pihti süüdistati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmiskatset. Pärnu maakohus mõistis Pihti selle paragrahvi järgi õigeks.

Küll mõistis kohus Pihti süüdi raskete kehavigastuste tekitamises, kui sellega on põhjustatud oht kannatanu elule. Niisiis määras Pärnu maakohus talle nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest arvati maha tema eeluurimise ajal vahi all oldud aeg. Piht on olnud vahi all 10. juunist 2015.

Pihtil tuleb sundrahaks, kaitsjatasu katteks ja ekspertiisikulude hüvitamiseks tasuda kokku 5521 eurot. Peale selle peab ta mittevaralise kahju tekitamise eest maksma kannatanule 500 eurot.

Süüdistuse järgi lõi Piht mullu 10. juunil teist meest vähemalt 22 korda noaga näkku, kaela ja kehasse ning seejärel kägistas teda.

Enne veretööd võtsid juhuslikult tuttavaks saanud mehed koos napsi. Paraku võttis harras vaikelu eriskummalise pöörde. Piht haaras noa ja lõi sellega korteriperemeest, kes millegipärast oli selleks ajaks alasti voodis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles