Politsei keelab Pärnumaal merejääle mineku

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu lahe jääl liikumine on muutnud eluohtlikuks ja seoses sellega keelab politsei homsest Pärnumaal kaldaäärsetel aladel merejääl liikumise.

Alates teisipäevast, 9. veebruarist ei tohi Pärnu-, Saare- ja Läänemaale jääval merejääl liikuda ei jalgsi ega sõidukitega. Keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kes soovivad jäält püügivahendeid tuua ja kellel on ette näidata kalapüügiluba.

Keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kellel on ette näidata kalapüügiluba, kuid neilgi soovitatakse jäält püügivahendid esimesel võimalusel ära tuua.

Möödunud nädalavahetusel kontrollisid Pärnu politseijaoskonna merepäästjad liikumist Pärnu lahe merejääl, kus hoolimata ohust liiklus nii mõnigi inimene. Kalameeste sõnul oli pühapäeval läbi jää vajunud mitu kalurit, kes omal jõul päästeti. Mainiti ka läbi jää vajunud ATVd, mis õnnestus päästa.

Olukorda hindamas käinud merepäästjate sõnul oli osa kalastajaid umbes kahe kilomeetri kaugusel kaldast, kus kalastamine on äärmiselt ohtlik.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnade järgi tingisid keelud jätkuvalt halvenevad jääolud ja sellega mittearvestamine.

„Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull on ööpäevaringses valmisolekus ka kogu keeluaja. Peale selle teevad ametnikud igapäevast järelevalvet keelu täitmise osas,“ kinnitas Sinimeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles