Juhtkiri: Kohalik EKRE valguses ja varjus (1)

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kuigi üks küsitlus näitab, et koalitsioonierakondade ja Vabaerakonna toetajad eelistavad rohkem võimuliite, kuhu ei kuuluks Keskerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), pole see seganud EKREt reitingut kasvatamast. EKRE on sisuliselt jõudnud järele nii sotsidele kui vabaerakondlastele, jättes maha IRLi.

Nüüd on erakondade kord põhjendada, miks on toetusnumbrid sellised, nagu need on. EKRE juht, Pärnumaalt riigikogu valimistel isikumandaadi saanud Mart Helme on veendunud, et tema juhitava erakonna toetus on mõne protsendi võrra suurem, kui Turu-uuringute ASi küsitluse tulemus näitab.

Püsib oht, et EKRE-l võib tekkida peapööritus edusammudest, mis ei lase olukorda kainelt hinnata. Helme usub, et järgmise valitsuse moodustab EKRE ja vabastab Eesti kahjulikest otsustest, mida on tehtud aastaid. Ent EKRE viimaste nädalate tegevus on tekitanud küsimuse, kas EKRE siinne organisatsioon pole tülli pööranud keskkontoriga. On silma hakanud, et EKRE korraldatud üritustel Tallinnas pole olnud näha pärnakaid. Kui lehetoimetus on küsinud, kas sellest või teisest aktsioonist osa võetakse, oleme saanud eitavaid ja põiklevaid vastuseid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles