Skulptorid raiusid Jelgavas maailma imed jäässe

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemat “Maailma imed” käsitleti jääskulptuuride festivalil erinevalt.
Teemat “Maailma imed” käsitleti jääskulptuuride festivalil erinevalt. Foto: Silvia Paluoja

Kutselise skulptori käe all on jää imeliselt plastiline materjal, millest vormitud muinasjutulisi taieseid uudistasid Pärnu sõpruslinnas Jelgavas tuhanded kohalikud ja külalised, nende hulgas pärnakad.

Jelgava 18. rahvusvahelise jääskulptuuride festivali keskpunkt oli Pasta sala ehk eestipäraselt Posti saar, kus 70 tonnist tehisjääst raiusid kümne riigi 32 professionaalset skulptorit nelja päevaga teemal “Maailma imed” välja hiigelsuuri ja pisemas mõõdus kujusid. Eestit esindasid Tartu kunstnikud Henry Timusk ja Kalev Järvik. Järviku skulptuur “Algus” kujutas muna, mille seest aimus looteasendis laps, Timuski “Võta aega” kujutas kella sihverplaati, millel üks osuti oli ülespoole, sest aeg on meie jaoks individuaalne mõiste.

Jääst meisterdatud maailma ajaloo silmapaistvad objektid, esemed ja nähtused vahetasid värvi vastavalt nende valgustusele, köites ikka ja aina imetlejate hulka nii väliplatsil kui ka kahes suures telgis. Peale selle lasersõu hiiglaslikul ekraanil, kontserdid ja jääskulptuuride loomise esitlused suurel laval, lastele karussell ja muud atraktsioonid. Need köitsid ka Jelgava linnavalitsuse kutsel preemiareisile sõitnud algklasside õpilasi, kes osalesid esimest korda Pärnu, Jelgava ja Šiauliai laste kollaaživõistlusel “Maailma imed” ja kelle tööd pandi välja Jelgava kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles