Vastlapäeva päästavad tuhanded kuklid

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskuse taluturu pagar Merily Saare valmistab kukleid käsitööna Eesti talunike toorainest ja on harjunud möödakäijate uudishimulike pilkudega.
Pärnu Keskuse taluturu pagar Merily Saare valmistab kukleid käsitööna Eesti talunike toorainest ja on harjunud möödakäijate uudishimulike pilkudega. Foto: Urmas Luik

Juba mitmendat nädalat mõlgub kohalikel peas vastlapäev, sest Pärnu pagariäridelt on tellitud juba tuhandeid vastlakukleid.

Kabli pagariäri perenaine Elve Vahenõmm rääkis, et müügiks mõeldud vahukooresaiade tegu käib juba mitmendat nädalat, äsja viisid Uulu kool ja Häädemeeste keskkool ära tellitud pool tuhat kuklit. “Valmistame neid ainult eestimaise vahukoorega ja ma pean ikka paar päeva ette teadma, kui palju koort on vaja osta,” kõneles Vahenõmm. Perenaine arvas, et teist niisama palju kukleid tellitakse sel nädalal veel. Valikus on traditsioonilised vastlakuklid, aga ka pisut kallimad, mis on kamakreemi ja moosiga.

Pärnu Elleni pagariäri juhataja Ellen Potsepa teatel asuti vastlakukleid tellima kohe aasta algul. Tellitud on juba tuhandeid kukleid ja mõni tuhat tellitakse juhataja prognoosi järgi kindlasti veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles