Pärnu Postimees on parima kujundusega ajalehtede seas

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eesti ajalehtede liidu (EALL) kujunduskonkursi žürii valis esmaspäeval toimunud koosolekul parima kujundusega paberlehe ja ajalehe veebikülje.

Kogu kujunduse kategoorias on üheks nominendiks Pärnu Postimees. Teised on AK, Eesti Ekspress ja Tartu Postimees.

Pärnu Postimees kandideeris konkursil muuhulgas 12. septembril ilmunud küljega „Postitants“, 18. septembril ilmunud küljega „Uued. Tuntud. Kogenud.“, 17. oktoobri looga „Üks traagiline kukkumine muutis kahe inimese elu“ ja 23. detsembri esiküljega „Valgeid jõule!“.

Kokku kandideeris kogu kujunduse kategoorias 14 ajalehte.

 Žürii leidis, et tänavusel konkursil osalejad erilisi üllatusi ei pakkunud ning üldpilt oli stabiilne. Žürii märkis, et väikestes lehtedes on kujunduses rohkem katsetusi ja huvitavaid lahendusi kui suurtes lehtedes.

Ajalehtede veebikujunduse kategooria nominendid on Eesti Ekspress, Postimees, Õhtuleht ja Äripäev. Veebikujunduse kategoorias osales 14 võistlustööd.

Võitjad tehakse teatavaks 4. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol. Mõlema kategooria võitja saab 640 eurot (neto) ja diplomi.

Žüriisse kuulusid Tartu ülikooli ajakirjanduse õppetooli ajakirjanduse ajaloo teadur ja kujundusspetsialist Roosmarii Kurvits, Äripäeva ajakirjade disainer Kairi Kalmann, Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets ning ajakirjanik ja ajalehtede kujundusspetsialist Vahur Kalmre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles