Juhtkiri: Anname kirikule

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kivisadu Pärnu Eliisabeti kiriku katuselt ja karniisilt on piinlik lugu, millel omakorda 25aastane eellugu. Enam-vähem samal ajal kümme aastat tagasi kirjutas Pärnu Postimees, et viimase 15 aastaga on kirikule kulutatud üle kahe miljoni krooni linna raha. Viimane süst oli pool miljonit, millest osa oli jäänud 2006. aastasse ja aitas remontida pühakoja aknad.

Eliisabeti kiriku probleeme on süvendanud 1991. aastal valesti laotud kivikatus. Osa sellest tööst tehti kümmekond aastat hiljem ümber, aga luterliku pühakoja seisund on jätkuvalt halvenenud.

2007. aastal võeti hinnapakkumine kogu katusetööks ja see oli kuus miljonit krooni. Alanud majandussurutis keeras rahakraanid aga kinni. Muide, ilmselt me ei eksi, kui väidame, et Pärnu ainsa luterliku kiriku toetamine linnaeelarvest lõppes varem. Siis, kui Andres Põder valiti luteri kiriku peapiiskopiks ja ta kohalikust linnavolikogust ja poliitikast lahkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles