Keskkonnaamet kutsub võõr- ja probleemliikide infopäevale

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrliik on laevade ballastveega Läänemerre sattunud ümarmudil, mida on püütud ka Pärnu lahest.
Võõrliik on laevade ballastveega Läänemerre sattunud ümarmudil, mida on püütud ka Pärnu lahest. Foto: Urmas Luik

Homme toimub Pärnus keskkonnaameti ja -ministeeriumi infopäev, kus räägitakse linnalindudega seotud probleemidest ja nende lahendustest, võõrliikidest Eestis ja Euroopas, nende levikust ja tõrjumisest.

Infopäev kestab Pärnu keskraamatukogu suures saalis 13–17. Teabepäevad toimuvad veel Tallinnas, Tartus ja Jõhvis.

"Inimese ja looduse suhted on pidevas muutumises. Neid suhteid mõjutavad üha süvenev linnastumine, globaliseerumine ja sellega kaasnev võõrliikide sissetoomine," seisab keskkonnaameti teates. "Looma- ja taimeliigid kohanevad muutustega kiiresti ja on oma eluavaldustes väga plastilised. Paljud liigid laiendavad jõudsalt oma areaali ja hõlmavad uusi elupaiku. Kiiresti muutuvas maailmas tasakaalu säilitamiseks on inimesel vaja käituda mõistlikult ja ettenägelikult."

Infopäeval keskendutaksegi inimese ja looduse suhetele. "Koos Tartu ülikooli loomaökoloogiga arutleme, kuidas oma looduslike naabritega kõrvuti elada, kas ja millisel määral vajab loodus inimese sekkumist ja kuidas leevendada linnalindudega kaasnevaid probleeme," selgitas keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi.

Päeva teises osas räägitakse, miks on võõrliigid ohtlikud ja millised on nende tõrje võimalused. Samuti antakse juhtnööre vastavas seadusandluses orienteerumiseks. Selgitatakse sedagi, mis tingimustel on võõrliikide kasvatamine Eestis lubatud.

Infopäevale on oodatud kõik, kes nimetatud teemadega kokku puutuvad või soovivad rohkem teavet saada. Osalemine on tasuta, kuid eelnevalt palutakse end registreerida. Registreerimisvormi leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles