Võõrkeelte võistlussari tekitab osalejates elevust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka korraldatud võõrkeelte võistlussari tõi kokku kaheksa kooli keelehuvilised.
Sütevaka korraldatud võõrkeelte võistlussari tõi kokku kaheksa kooli keelehuvilised. Foto: Sütevaka humanitaargümnaasium

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis on 8.–9. klasside õpilastele käimas võõrkeelte võistlussari ja ees on veel viimane jõukatsumine  – viktoriin.

Sütevaka huvijuhi Heidi Taali kirjelduse kohaselt koosneb sari neljast etapist: kolmest võõrkeelest – saksa, vene ja inglise keel – ning võõrkeelte teemalisest viktoriinist. Võistlussarjas osalevad kaheksa põhikooli võistkonnad.

Esimesena astusid võistlustulle saksa keele õppijad. Pärnu linnakoolide tiimid õppisid Saksamaad tundma jaamõppe meetodil, liikudes läbi kümne ülesandejaama. Võistlus lõppes nutiviktoriiniga. Võitis Ülejõe põhikool koosseisus Gerda-Lotte Marjak, Carolin Scholz, Laura Eichhorst ja Katre Helena Kõrboja, nende saksa keele õpetaja on Ave Ermus.

„Ülesanded olid väga huvitavad ja mitmekülgsed, need tutvustasid nii Saksamaad kui ka selle maa kuulsaid esindajaid ja kultuuri,“ kirjeldas Ave Ermus. „Kõik teadmised tuli meelde jätta, sest otsustav veebiviktoriin seab võistkonnad pingeritta.“

Inglise keeles oli häälimise võistlus ja rahvajuttude jutustamise mäng. „Formaat põhineb telemängul "Me armastame Eestit",“ lisas Taal. Seekord võitis Kuninga tänava põhikool. Kuninga kooli kodulehel märgitakse, et esikoht oli suurepärase meeskonnatöö tulemus, ja tänatakse osalejaid Liis Õmblust, Kaisa-Kriki Kaisi, Maria Kallastut ja Merily Lülli ning nende õpetajaid Reene Tammearu, Annika Riismaad ja Anne-Maarja Tammaru.

Eile pandi proovile vene keele oskus ja õpilased lahendasid sõnavaraga seotud mängulisi ülesandeid. Parim oli Sütevaka võistkond koosseisus Kerttu Koni, Carmen Toomsalu, Liisamari Viik ja Karina Kert, nende õpetajad on Žanna Põldsam ja Zenta Pärg.

Pärast kolme vooru juhivad 11 punktiga Kuninga kooli ja Sütevaka võistkond, 3.–4. kohta jagavad Ülejõe ja Vanalinna õpilased kaheksa punktiga. Sarja üldvõitja selgitatakse välja 17. veebruaril keeleteemalise viktoriiniga. Kogu sarja võitja võtab vastu rändauhinna – polüglott Augusti.

Sütevaka humanitaargümnaasium korraldab võõrkeelte võistlussarja teist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles