Juhtkiri: Lammutamist oodates

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kunagise masinatehase lammutamine on aasta algusest päevakorras ja praegu paistab, et Pärnu linnavalitsus ja Rääma 7 kinnistu omanikud Nordeconist, Kalda Kodust ja Eston Ehitusest jõuavad teineteisemõistmiseni. Eesmärk on selge: ohtlikeks varemeteks muutunud tööstushoone peab linnapildist kaduma.

Masinatehase hoone omanikud andsid linnavalitsusele mõista, nagu tänane Pärnu Postimees kirjutab, et kui menetluses Rääma 7 detailplaneeringuga ei saa jõe äärde kortermaju rajada, plaanitakse korrastatud masinatehast kasutada tulevikus taas tootmiseks. See tähendab, et põhjalikku ja ammendavat lammutustööd ei kavandata, mis omakorda annab asjade käigule tahes-tahtmata leebe ja viisaka väljapressimisvarjundi.

Pärnu jõe kaldad ei ole Pärnu linna piires enam aastaid tööstuspiirkonnana kasutusel, kui sadama tegevus välja arvata, ja tootmishoonete tarvis arendab linn Loode-Pärnu tööstusküla, mis neile palju paremini sobib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles