Laevatehase ärev aasta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu laevatehast on pärast endise juhi ja suurima aktsionäri Juhan Pihelbu surma tabanud üks löök teise järel. Pärnu Sadamaga ollakse vaenujalal, rootslased nõuavad jaanilaupäeval uppunud laeva eest hüvitust.

Sügisel seadsid kohtud laevatehasele kuuluvale Emajõe 22 kinnistule hagide tagamiseks kolm hüpoteeki. Pärnu Sadam soovib tagasi osa rendirahast, Byggmetoder Scandinavia AB parvlaeva Harley-Davidson I uppumisest tekkinud kahju, Pärnu Sadam mudapraami asjatu remontimise kulu. Hüpoteekide seadmine ei tähenda veel nõuete rahuldamist, kuid on märk sellest, et ettevõttelt nõutakse suuri summasid.

Hüpoteekide kogusumma on 1 079 542 eurot, millest 675 000 on rootslaste kasuks seatud. Harley-Davidson I reederit esindav vandeadvokaat Margo Põbo ei soovinud täpsustada, kui suur nende nõue on, Pärnu Sadama nõukogu liikme Kaspar Koka sõnul on sadama nõuded hüpoteekidega võrdsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles