Majutusasutuste naljad jõuavad diplomitöösse

Anu Villmann
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kolledži magistrant Marit Piirman (paremal) koondab oma lõputöösse turistide meenutused hotellides juhtunud humoorikatest seikadest. Vasemal Piirmani lõputöö juhendaja Heli Tooman.
Pärnu kolledži magistrant Marit Piirman (paremal) koondab oma lõputöösse turistide meenutused hotellides juhtunud humoorikatest seikadest. Vasemal Piirmani lõputöö juhendaja Heli Tooman. Foto: Urmas Luik

Pärnu kolledži tudeng Marit Piirman kogub magistritöö tarvis Eesti inimestelt naljakaid juhtumeid, mida nad on hotellides kogenud.

Teenuste disaini ja juhtimise õppekaval magistrantuuri lõpetava Piirmani teada ei ole keegi teine Eestis varem huumori ja turismi vahelisi seoseid teadustöö tasemel käsitlenud. Tõtt öelda on huumori ja turismi kooslust üldse vähe uuritud.

Piirman jõudis tavatu teemani tänu oma magistritöö juhendajale Heli Toomanile ja austraallaste Philip L. Pearce’i ja Anja Pabeli raamatule “Tourism and Humour”, mis analüüsib naljakaid juhtumisi reisidel, huumori rakendamist ekskursioonidel ja sihtkohtade turunduskampaaniates, ent käsitleb samuti ohte, millega huumori puhul arvestada tuleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles