Tupeeritud tukk jääb mõnelgi ujudes kuivaks

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula.
Ujula. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tervise ravispaa ujumistreeneri Katrin Tammiku meenutust mööda käis tal kunagi trennis vanem proua, kes tundis piinlikkust, et ei osanud seniajani ujuda. Treeneri andmeil tuleb kolm korda kuus toimuvasse tundi neli kuni seitse inimest, kuigi päästeameti hinnangul on täiskasvanutegi ujumisoskus halb ja põhjust trenni tulla oleks palju suuremal hulgal.

Kolmandat aastat ujumisõppes osalev Tiina rääkis, et ujumine on tal selge, kuid nüüd tuleb ta tundi trenni mõttes ja tore on ka. “Kolm aastat tagasi ma ei pannud pead vette. Võisin tulla tupeeritud tukaga ja see ei saanud eales märjaks,” muigas ta. Olgugi et Tiina õppis koolis, kus oli suur bassein, ujumine selgeks ei saanud. Põhjusena, miks ta täiskasvanuna trenni tuli, nimetas ta, et inimene peab ujuda oskama.

Teist korda tunnis olnud Ingrid ütles, et püsis ennegi vee peal, aga tahab õppida ujumistehnikat ja hingamist. “Mul mõlemad tüdrukud on ujumistrennis käinud, mõtlesin, et ema ei saa kehvem olla,” selgitas ta. Ingridki tuli varem ujumast kuivade juustega, tunnistades nüüdki, et talle on kõige keerulisem näo vette panek ja vette väljahingamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles