Ujumaõppimine läheb ladusamalt lustides

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru koolijütse juhendava Marika Tikkerbäri ütlust mööda on kõige olulisem, et lapsel oleks vees mõnus.
Audru koolijütse juhendava Marika Tikkerbäri ütlust mööda on kõige olulisem, et lapsel oleks vees mõnus. Foto: Urmas Luik

Ujumisliit koos päästeameti ja vetelpäästeseltsiga on määratlenud ujumisoskuse sooviga, et kooliujumine annaks lastele vees hakkama saamise oskuse ja ujumislusti, selmet lõppeda, hambad ristis, basseinis 25 meetri läbimisega.

Muutunud definitsiooni järgi võib öelda, et inimene oskab ujuda, kui ta on võimeline hüppama sügavasse vette, ujuma jalgu põhja panemata järjest 100 meetrit rinnuli, sukelduma ja tooma käega põhjast eseme, püsima paigal puhates ja asendeid vahetades kolm minutit, ujuma seejärel 100 meetrit selili asendis ja siis veest väljuma.

Staažikas ujumistreener Marika Tikkerbär peab kõige olulisemaks, et lapsel oleks vees mõnus. Et ta oskaks basseini hüpata, end vees pöörata ja, silmad lahti, sukelduda. “Pärast on juba ujumise õpetamine palju lihtsam, sest laps tunneb ennast vees turvaliselt ja saab aru, mis teha tuleb,” põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles