Spordiajaloo päeva peateema oli Paul Keres

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kerese margi ja mündi kujundanud Riho Luuse oli spordiajaloo päeval koos oma luuletajast ja kunstnikust ema Luulega.
Paul Kerese margi ja mündi kujundanud Riho Luuse oli spordiajaloo päeval koos oma luuletajast ja kunstnikust ema Luulega. Foto: Ardi Truija

Pärnu 21. spordiajaloo päeval Metsa tänava eakate päevakeskuse saalis meenutati täna kooli- ja kujunemisaastail Pärnus elanud rahvusvahelist malesuurmeistrit Paul Kerest.

Eesti läinud sajandi sportlaseks hääletatud, ühena kahest (teine oli soomlane Paavo Nurmi) oma riigi rahatähele joonistatud sportlase mõjutustest enda maletajateele rääkis kaheksakordne Eesti meister Paikuse juurtega suurmeister Kaido Külaots. Kerese partiide ja kommentaaridega maleraamat oli Külaotsal juba poisikesena peas, Kerese hispaania rünnakuga on Külaots ka hiljem vastaseid üllatanud ning magusaid punkte teeninud.

Värvikaid lugusid Paul Keresest vestis Pärnumaa spordiajaloolaste eestvedaja Priit Neeme, kuu tagasi Kerese 100. sünniaastapäevaks trükitud margi ning vermitud mündi (esimene Eesti päris oma euromünt!) kujundanud Riho Luuse astus endiste kodulinlaste ette nii oma tööde näituse kui mündi ja margi sünnilooga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles