Jaan Roosnurm: Lähtumine kommunistlikust ideoloogiast

, vabadussõdalase poeg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Roosnurm.
Jaan Roosnurm. Foto: PP

Veebruari teisel päeval tähistas Eesti rahvas Tartu rahu 96. aastapäeva. Kogu riigis asetati vabadussõdalastele püstitatud mälestusammastele pärgi, lilli ja peeti kõnesid. Meenutati Eesti Vabariigi esimese valitsuse juhte, sõjamehi, liitlasi ja rahuläbirääkimistel osalenuid. Tartu rahuleping on Eesti vabaduse vundament.

Riigimehed Konstantin Päts ja Jüri Vilms on pärit Pärnust. Esimest korda ajaloos kuulutati Eesti Vabariik välja Endla teatri rõdult 23. veebruaril 1918. Kahe aasta pärast tähistame Eesti riigi 100. aastapäeva.

Seoses suure juubeliga on kavas püstitada ausammas Eesti Vabariigi loojatele ja Päästekomitee liikmetele Pätsile, Vilmsile, Konstantin Konikule ja oma riigi Pärnus välja kuulutajale Hugo Kuusnerile. Mõte käidi välja mõni aasta tagasi. Pärnu linnavolikogu juurde moodustati töögrupp “Eesti Vabariik 100”. See grupp korraldas ideekonkursi, leidmaks ausambale koht. Kaasati kunstiakadeemia üliõpilased ja õppejõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles