Kergemeelsus tagab pika ea ja hea tuju

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti meditsiini arst doktor Alexandr Arbuzov Peterburist soovitab oma tervise hoidmiseks väljast tulevat infot mitte liiga tõsiselt võtta.
Tiibeti meditsiini arst doktor Alexandr Arbuzov Peterburist soovitab oma tervise hoidmiseks väljast tulevat infot mitte liiga tõsiselt võtta. Foto: Erakogu

Doktor Alexandr Arbuzov soovitab tervise hoidmiseks mitte võtta väljastpoolt tulevat informatsiooni liialt tõsiselt.

Kõige kasulikum on šokeerivat, nõuandeid jagavat või imelikku infot tõlgendada kui poolikut teavet, mis võib, kuid ei pruugi vastata tõele ja vajab kontrollimist. Nii säästame energiat ja säilitame hea meeleolu.

Et elada kaua ja tervelt ning omada energiat teiste aitamiseks, tuleb endast hoolida. Töötades tuleb iga tunni järel enda laadimiseks paus teha, nii ei hävita iseennast. Kasulik on aju treenida: õppida võõrkeeli, lahendada matemaatilisi ülesandeid, mängida pilli. Kõik need tegevused aitavad ennetada dementsust ja säilitada selge mõtlemise ka kõrges eas. Süües ei maksa kiirustada ja samal ajal näiteks televiisorit vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles