Tiibeti meditsiin peab lugu Eesti ravimtaimedest

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivi Käärma sõnade järgi kasutatakse Tiibetis nii nüüdisaegseid ravivahendeid kui traditsioonilise meditsiini võtteid, nagu näiteks kuputeraapia.
Viivi Käärma sõnade järgi kasutatakse Tiibetis nii nüüdisaegseid ravivahendeid kui traditsioonilise meditsiini võtteid, nagu näiteks kuputeraapia. Foto: Erakogu

Tiibeti traditsioonilise meditsiini terapeut Viivi Käärma rääkis, et koduse umbrohu nägemine Tiibetis tõi talle sooja tunde südamesse ja leevendas koduigatsust. Tiibetlaste meelelaad on lähedane Eesti inimese omaga ning talv samamoodi külm ja pikk.

Käärma sõnul on Tiibeti meditsiin loodusmeditsiin ja sellel on üsna suur ühisosa Eesti rahvatarkustega. Tiibeti meditsiinis kasutatavast 150 taimest 70 leiame siitki. Üks näide on võilill, mida Tiibetis hästi palju kasutatakse.

Kui joogid mägedes mediteerivad ja süüa pole midagi, teevad nad nõgesesuppi. Kadakat kasutatakse liigesehaiguste ravis nagu meil. Umbrohigi on seal sama: malts ja tüütu puju, mida peetakse heaks ravimtaimeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles